1. Лимонад
Лимонад дәстүрлі түрде жаңа сығылған лимон шырыны мен судан жасалады. Рецепт француз королі Луи I-дің сарайында ойлап табылған. Сусынға қант, бал, жидек және жеміс шырынын, газдалған суды, имбирь мен жалбыз бұтақтарын қосуға болады. Сусын жағымды қышқылдығының арқасында шөлді қандыруға көмектеседі. Оның құрамында С дәрумені де көп.
2. Смути
Жазғы сусынды дайындаудың бірнеше жалпы принциптері бар:
Алдымен қатты ингредиенттерді ұнтақтаңыз - жаңғақтар, сұлы.
Содан кейін - жемістер, жидектер, цитрус жемістері (оларды пленкалардан тазарту керек).
Сұйықтықтар соңында құйылады, бал мен мұз текшелері қосылады.
Өсімдік сүті қышқыл ингредиенттермен жақсы үйлеседі - сиыр немесе ешкі сүтінен айырмашылығы, ол сүзілмейді.
Блендерде туралған жидектерден, жемістерден немесе көкөністерден жасалған қою, біртекті сусын. Оған өсімдік сүті, йогурт, мұз, балмұздақ, тұқымдар, жаңғақтар, дәмдеуіштер қосылады. Smoothies талшықты және баяу көмірсуларды сақтайды. Сусын шөлді қандырады, қуат береді, ас қорытуға пайдалы әсер етеді. Әсіресе ыстықта, тамақ ішу керек, бірақ тәбеті жоқ кезде ішу жағымды.
3. Ашыған сүтті сергітетін сусындар
Кавказда ыстықта сүт пен ашытқыдан қандай сусындар дайындалады? Таң мен айран. Олар жазда шөлді қандыруға көмектеседі, толықтық сезімін береді және денені пайдалы заттармен қанықтырады.
Мұнда қол жетімді өнімдерден ашытылған сүтті алкогольсіз сусындарды дайындауға арналған бірнеше рецепт бар.
Таң
Денсаулыққа пайдалы сусын сиыр немесе ешкі сүтінен, ашытқыдан, тұзды судан дайындалады. Сүтті болгар таяқшалары мен сүт қышқылы стрептококктары арқылы ашытады. Үйде тотығу майы аз айран мен минералды судан 1: 1 қатынасында дайындалады, қажет болса, шөптер, қияр немесе алма қосып, аздап тұз қосыңыз;
Айран
Табиғи йогуртты тұзбен шайқаңыз. Сіз аздап ақжелкен, аскөк немесе кинза қосуға болады. Минералды суды жұқа ағынмен құйып, араластырыңыз.
Басқа рецепт бойынша сусын айран, йогурт немесе қаймақ қосылған қайнатылған сүттен дайындалады.
4. Жаңа піскен жемістер мен жидектерден жасалған компот
Компот - тамаша сергітетін сусын. Бұл әсіресе жазда пайдалы, өйткені ол маусымдық жидектер мен витаминдерге бай жемістерден жасалған. Тіпті жаңадан келген аспаз да дайындықты жеңе алады.
5. Комбуча
Комбуча ашытқы мен бактериялардан түзіледі. Салқын газдалған сусын, шай квас (комбуча) жасау үшін қолданылады. Оны дайындаудың рецепті Қытайдан бүкіл әлемге тарады. Комбуча Кеңес Одағы кезінде белсенді түрде өсірілді. Дүкендерде тәтті газдалған сусындардың пайда болуымен оған деген қызығушылық жоғалды. 21 ғасырда Сусын салауатты өмір салты трендінің арқасында танымалдылыққа ие болды. Әдетте ыстық ауа райында комбучаға сұраныс артады.
6. Нан квас
Ресейдегі ең сүйікті жазғы сусындардың бірі ұн мен уыттан, құрғақ қара наннан, қызылшадан, жемістерден және жидектерден жасалған. Квастың құрамында А, Е және В тобының дәрумендері көп.
Біз қара бидай нанына негізделген пайдалы квас рецептін ұсынамыз. Бұл тәтті және қышқыл дәмі, қуаттандыратын және сергітетін. Бұл сусын жаздың ыстық күнінде шөліңізді басады.
7. Мұзды шай
Ресейде шайды ыстық ішу әдетке айналған. Сусынның жанкүйерлері дене температурасын іштен көтеру арқылы ыстық маусымға төтеп беруді жеңілдетеді деп мәлімдейді. Сонымен қатар, тартылған сусын ұзақ уақыт шөлді азайтады. Шындығында, ыстық сұйықтықты желде, ағында немесе кондиционерде ішсеңіз, ыстық ауа райында денені салқындатады. Жаздың күні желсіз денені салқындататын мұздатылған шайды дайындауды ұсынамыз.
_____________________________________________________________-
"Анвар" сауда желісінде кез келген ауа-райында жаңа, салқын сусындар сатып алуға болатынын ұмытпаңыз! Ал егер сіз оларды өзіңіз дайындағыңыз келсе, онда сіз оларға арналған барлық ингредиенттерді бізден табасыз!
Ыстықты жеңетін 8 сергітетін сусындар, үйде жасауға оңай
16 июля 2024 0:00
// Пайдалы
Ыстық ауа райында суық квас, компот немесе лимонад ішу әсіресе жағымды. Сұйықтықты көп ішу дегидратацияны болдырмауға, денені салқындатуға және витаминдер мен минералдармен қанықтыруға көмектеседі. Сергітетін сусындар әсіресе дәмді және пайдалы болады, егер сіз оларды үйде дайындасаңыз.